Fosforfilter
Polonite fosforfilter
Polonite är ett naturligt mineral bestående främst av kalcium och kisel. Materialet binder fosfor till sin yta med hjälp av adsorption. Polonite placeras som sista steg i en reningsanläggning. Materialets höga pH har ... Läs hela beskrivningen
Polonite Nordic AB
040-46 26 90
0927-775 75
Polonite är ett naturligt mineral bestående främst av kalcium och kisel. Materialet binder fosfor till sin yta med hjälp av adsorption. Polonite placeras som sista steg i en reningsanläggning. Materialets höga pH har en bakteriereducerande effekt.
Materialet placeras i en brunn som kan vara tillverkad av plast, glasfiber eller betong, och vattnet leds oftast genom filtret via självfall. Om inte detta är möjligt vid anläggning kan en pump installeras. Polonite ingår i flertalet mini- och bioreningsverk som integrerad del för fosforrening och då behövs ingen separat brunn.
Polonite finns i flera olika storlekar (370 kg, 500 kg och 1000 kg). Storlek på filter väljs utefter hur många personer som finns i hushållet. För ett hushåll på 5 PE används vanligtvis ett filter på 500 kg. Vid hög skyddsnivå behöver det då bytas vartannat år.
Det har sålts ca. 8 000 filter.
ANNONSER
Till toppen