Vakuumsystem
EcoVac
EcoVac använder vakuum för att suga bort avfallet, istället för att spola bort det med självfall. En spolning tar några sekunder och det finns inga ventiler som avfallet ska ta sig igenom. ... Läs hela beskrivningen
Wostman Ecology AB
08-715 13 20
08-715 13 21 (fax)
EcoVac använder vakuum för att suga bort avfallet, istället för att spola bort det med självfall. En spolning tar några sekunder och det finns inga ventiler som avfallet ska ta sig igenom. Vakuumsystemet gör att spolvattenmängden är mycket låg.
EcoVac förbrukar ca 6-8 kWh per år, då det är ett "On Demand- system" där vakuummotorn endast är i drift några sekunder per spolning. Ljudet är jämförligt med vanliga toaletter. Motorljud kan höras ute vid tanken men det går att minska genom isolering.
EcoVac har en motorenhet som heter BASE och en vakuumsluss som heter EXTEND. Vid installation av endast en toalett används EcoVac BASE-paketet. Vid installation av flera toaletter till samma tank, eller tank som ej tål undertryck används EcoVac EXTEND-paketet. Skillnanden mellan paketen är att i EXTEND-paketet medföljer en vakuumsluss som fungerar som extern undertryckskammare.
EcoVac används för både fritidshus, permanenthus och portabla hem som husvagnar och båtar. Anläggningen har sålts i tusentals exemplar sedan 1995 då den först introducerades.
Nuvarande modell har funnits sedan 2017.
ANNONSER
Till toppen