Aquairis BDT
Aquairis BDT är en våtmark i miniatyr som renar med naturens egen beprövade teknik som samtidigt blir en vacker del av trädgården. Den skapar en egen biotop som medverkar till den biologiska mångfalden, ... Läs hela beskrivningen
Virbela Ateljé AB
08-551 503 35
070-844 22 22
Aquairis BDT är en våtmark i miniatyr som renar med naturens egen beprövade teknik som samtidigt blir en vacker del av trädgården. Den skapar en egen biotop som medverkar till den biologiska mångfalden, ett vattenhål för fåglar och insekter.

I Aquairis BDT är det växter och mikroorganismer som gör jobbet i en öppen syresatt miljö (ute i friska luften). Reningen sker i princip i två steg, det första är en slamvassbädd där slammet komposteras för att sedan gå vidare till en större växtbädd eller damm där näringsämnen tas upp. Vattnet cirkuleras i den andra bädden för syresättning och fungerar även på vintern i växtzonerna 1-5. Aquairis BDT finns i tre utförande beroende på utrymme och ambition, med efterföljande damm eller en horisontell vassbädd alternativt endast slamvassbädd för fritidshuset med liten vattenförbrukning.

Den vänder sig till fastighetsägare som tycker om att sköta sin trädgård. Med en Aquairis BDT behöver man emellanåt ta bort lite torkade blad eller klippa ner när det växterna blir för stora. Till skillnad mot andra anläggningar behöver man däremot inte tänka på slamtömning.
ANNONSER
Till toppen