Mälaren Kemikaliefritt Minireningsverk
Mälaren är ett minireningsverk helt utan tillsatser som är enkelt, lättskött och billigt i drift men ändå CE-godkänt för installation vid hög skyddsnivå. Det är testat och godkänt enligt reglerna fö ... Läs hela beskrivningen
Godkända Avlopp i Sverige AB
011-12 68 00
Mälaren är ett minireningsverk helt utan tillsatser som är enkelt, lättskött och billigt i drift men ändå
CE-godkänt för installation vid hög skyddsnivå. Det är testat och godkänt enligt reglerna för EN-12566-3 och även hos Svenska boverket.
Reningsverket renar med en väl beprövad och patenterad teknik som funnits i över 20år och sålts i tiotusental i Europa. Reningen av fosfor och kväve sker med hjälp av luft som pumpas ner i processkammaren och aktiverar organismer som finns naturligt i avloppsvattnet. Där konsumerar organismerna fosfor och binder det kvar som ett slam i botten på processtanken.
Detta gör att hela reningsprocessen fungerar utan att tillsätta kemikalier/flockningsmedel, och man slipper dessutom dyra fosforsäckar/elektriska komponenter som behöver bytas vid årsservice.
Den rotationsgjutna tanken i polyeten är lätt och hållbar och tar liten plats vilket gör att det inte behövs en stor grävmaskin som förstör tomten vid installationen. Den är dessutom designad för att underlätta för entreprenören att göra ett snabbt och enkelt montage vilket håller nere kostnaden för installationen. Livslängden på tanken räknar man till 200år+.
Kompressor och styrenhet monteras i ett separat skåp ovan mark.
Servicen är årlig och enkel och kan utföras av fastighetsägaren eller någon av våra servicepartners via avtal (OBS vissa kommuner kräver att man har serviceavtal). Vid serviceavtal ingår även en processgaranti.
Den årliga driftskostnaden är från 263kw/år plus kostnad för slamtömning.
Garantierna är 20år och 3år på elektronik.
Reningsverket Mälaren finns som standard i storlekar upp till 50personer, större verk än så specialbyggs efter behov.
ANNONSER
Till toppen